Over Bente

Bente in 3 woorden:
Vrolijk, werklustig, soms iets wat terughoudend.
 
Ja en dan ga je samen wonen en is het leven zonder een hond toch wel erg stil. Maar gelukkig bracht
Bente daar verandering in. De eerste dag in ons nieuwe huisje hebben we ook gelijk Bente opgehaald.

Bente komt van Texel, bij goede vrienden van ons vandaan. 
Bente haar moeder is Pasha Vilja v. Doralyteira en haar vader is Swenka Fan è Kasseien Oprit.  
Bente heeft 2 zusjes; Bella en Fusca en 2 broertjes Bauke en Borre. 

Op 11 augustus 2011 is Bente bij ons komen wonen. Het was erg wennen weer een pupje in huis en zelf nog moeten omschakelen omdat we nu op ons zelf woonde. Maar wat was het heerlijk! Bente was een heel makkelijk open en sociaal pupje. 
Vond alles en iedereen leuk en groeide al heel snel op naar een volwassen en stabiele teef.

Bente is in huis een heerlijk rustig hondje en kan zich prima alleen vermaken. Soms denken we wel is, is ze wel thuis?
In het begin moet ze je even leren kennen, maar kent ze je eenmaal dan gaat ze door het vuur voor je! In huis is het een heerlijke kroel. 'S avonds ligt ze het liefst languit bij ons op schoot en als ze de kans krijgt kruipt ze ook nog is lekker onder het fleece dekentje.

Buiten is Bente een hondje wat heel graag werkt voor de baas. Andere honden zijn leuk en kan je gezellig mee spelen of zwemmen. Echter moeten ze niet te dominant zijn of heel onzeker zijn, want dan staat Bente haar vrouwtje wel. Ze loopt bijna altijd heerlijk los met ons mee en luistert echt perfect! Op dit moment is Bente fanatiek in de behendigheid. Ze vindt het geweldig en is er erg goed in. Ze ziet de lol er zo van in, ze rent bijna glimlachend over het veld. Ja voor Behendigheid mag je Bente midden in de nacht wakker maken. 

Zo nu en dan lopen we ook een show met Bente. In het begin moest ze er niet veel van weten. Al dat gepluk en stilstaan. Laat haar maar lekker door de modder rennen en vies worden. Dat was veel meer haar ding! Inmiddels begint ze het erg leuk te vinden en staat ze met plezier in de ring. Bezig zijn met de baas, dat is Bente haar doel.