Wie zijn wij

Wij zijn Daisy, Ronnie, Tess en Zoë en wonen in Ridderkerk. We kennen elkaar sinds 2008. In 2011 zijn we samen gaan wonen en op zoek gegaan naar een hondje dat bij ons past. Al gauw viel ons oog op de boerenfox, daar ben ik immers mee groot gebracht. en zowel Ronnie als ik, gek zijn op Bonnie. Toch is het anders gelopen. Kenissen die Ronnie al vanaf jongs af aan kent, vertelde ons dat ze een nestje verwachten van hun kooikerhondje Pasha. Vervolgens zijn wij ons gaan verdiepen in dit geweldige ras en zijn we tot de conclusie gekomen dat dit ras echt bij ons past. 
     
Op 11 augustus 2011 is Bente bij ons komen wonen. Op 2 mei 2014 is Bente bevallen van haar eerste nestje en mocht dochter Amy bij ons blijven wonen.
Op 24 september 2016 is ons dochtertje Tess geboren. Tess en de honden is samen 1 groot feest. Ze vinden elkaar geweldig!
Op 10 juni 2020 is ons dochtertje Zoë geboren. 
 
Ik Daisy, ben vanaf een leeftijd van 11 jaar met honden opgegroeid. Eerst met boerenfox Bonnie en later kwam daar een kruising keeshond bij, genaamd Lara. Lara was en is nog steeds echt mijn hondje. Lara kwam erbij, omdat we opzoek waren naar een hondje om heerlijk mee te sporten. Helaas is dit met Lara niet gelukt, daar zij veel meer waarde hecht aan heerlijk knuffelen en kroelen. Bij ons was het altijd een beestenboel. 2 katten, 2 honden, konijn, cavia en tevens ook nog gastgezin voor kittens vanuit dierenasiel Louterbloemen te Dordrecht. Een leven zonder dieren kan ik me dan ook niet voorstellen.  
 
Ronnie is helemaal niet opgegroeid met beesten. Ronnie is er namelijk allergisch voor. Dit was voor mij in het begin erg moeilijk, maar echte liefde wint!! Gelukkig zijn we er achter gekomen dat Ronnie wel tegen honden kan. Ronnie is verder erg sportief en doet aan mountainbiken, zwemmen en hardlopen. 

Tess is geboren op 24 september 2016. Tess is een heel open en sociaal meisje. Wat hoe kan het ook anders gek is op dieren. Het liefst speelt en kroelt ze de hele dag met ze. Gelukkig hebben we er genoeg en kan ze de hele dag lekker haar gang gaan. 

Zoë is geboren op 10 juni 2020. Een heel ander meisje als Tess. Ook een echt lachebekje. We zijn erg benieuwd of Zoë ook een beesten meisje wordt. 

Naast Bente en Amy zijn wij in het bezit van een knaagdieren ren in de tuin met een aantal konijnen en cavia's. Dit gaat prima met Bente en Amy samen. Bij mijn ouders wonen nog de 2 honden Lara en Sipho die ook grotendeels bij ons rond banjeren.

Bonnie waarmee onze liefde voor honden begon, hebben wij helaas op 23 mei 2016 in moeten laten slapen. Bonnie was een hond waar we mee konden lezen en schrijven. Zij wordt tot op de dag van vandaag nog vreselijk gemist door ons allemaal.
 
 
 
 
                          
 
Waar komt onze kennelnaam eigenlijk vandaan?   

Een tijd lang hebben we nagedacht over onze kennelnaam. Doen we iets met kooikerhondje erin. Of gaan we onze namen erin verwerken. We hadden een heleboel verschillende namen bedacht.

Uiteindelijk hebben we besloten om onze beide achternamen te gebruiken.
Wigleven   Wiegel
Feenstra        Veen  
Samengevoegd werd onze kennelnaam dus Wiegelveen
 
Op 19-10-2012 is onze kennelnaam officieel goedgekeurd!!
"v. 't Wiegelveen"